VRAGEN

Welke garantie geldt bij aankoop van meubelen?

Wij streven er steeds naar om u de beste kwaliteit en service te leveren. Wat als er na de plaatsing toch iets mis is met uw meubelen? Geen nood: iedere bestelbon wordt opgemaakt met de garantiebepaling van meubelwaarborg. Dat is een document dat onder andere door Test-Aankoop & Navem is goedgekeurd: een kwaliteitswaarborg! De overeenkomst voorziet een waarborg aflopend over een periode van 3 jaar. Bij Boligna kunt u rekenen op een strikte naleving van die overeenkomst. Als de garantiebepaling van de fabrikant van uw aangekocht meubel de garantievoorwaarden van Meubelwaarborg overtreft, hanteren wij uiteraard de specifieke garantievoorwaarden van deze fabrikant.

Hoe onderhoud ik mijn lederen zitmeubelen?

Als basisonderhoud raden wij aan om regelmatig (bv wekelijks) uw lederen salon of stoelen te reinigen met een vochtig zeemvel.
Opdat leer zijn attractiviteit, zijn heerlijk zachte grip en zijn natuurlijkheid zou behouden, heeft het belangrijke verzorgende en hydraterende stoffen nodig. Lederen zitmeubelen dienen 1 à 2x per jaar gereinigd te worden om daarna een hydraterende en beschermende lotion aan te brengen. Wij verkopen verzorgingssets van verschillende merken, o.a. de sets van KERALUX®, deze worden door veel toonaangevende fabrikanten aanbevolen. Belangrijk bij dit onderhoud is om eerst het leer te reinigen en de vuildeeltjes te verwijderen. Daarom zijn de hoogwaardige KERALUX® leerverzorgingssets de perfecte combinatie voor het onderhouden van leer: de KERALUX® Reiniger verwijdert de vuildeeltjes extra behoedzaam en toch grondig uit de poriën van het leer. Zodoende kan vervolgens de KERALUX® verzorgingslotion ideaal worden opgenomen. Deze lotion hydrateert het leer en heeft een optimale terugvettende werking. De ingebouwde UV-filter biedt bescherming tegen voortijdig verbleken. Aangezien er verschillende types leer bestaan, bieden wij ook verschillende onderhoudssets aan. Wij adviseren u hierover graag in de winkel.

 

Wat te doen bij vlekken op leder?

Algemene regel: nooit wrijven. U laat de vlek dan namelijk in de poriën doordringen en dit resulteert in een glimmende vlek. Het is ook belangrijk om snel te reageren. Hoe sneller u reageert, hoe makkelijker de vlek verwijderd kan worden.
Balpen: Hiervoor gebruikt u een aangepast onderhoudsproduct dat u bij in ons kunt verkrijgen. Zeker niet wrijven want hierdoor kan de kleur aangetast worden.
Vloeistoffen: dep onmiddellijk met absorberend papier om te verhinderen dat het vocht in het leder dringt (zeker niet wrijven!).
Reinig niet enkel de vlek maar het volledige oppervlak van het (zit)kussen. Gebruik nooit oplosmiddelen of detergenten maar een aangepast product.
Bij specifieke vlekken of problemen kunt u steeds contact met ons opnemen voor advies.

Hoe onderhoud ik stoffen zitmeubelen?

De bekleding van de zetels met een zachte borstel afstoffen of stofzuigen met het zetelmondstuk. Na enige tijd kunt u de zetels grondiger reinigen met een aangepast product, bv. de PURATEX® Intensieve Reinigingsset van Keralux. Volg steeds nauwkeurig de gebruiksaanwijzingen op van de fabrikant en probeer de producten altijd eerst uit op een minder zichtbare plaats van uw zitmeubel. Afneembare hoezen kunnen gereinigd worden volgens de richtlijnen van de fabrikant. Plaats uw zitmeubel bij voorkeur niet in direct zonlicht. Hierdoor kan er verkleuring van de stof optreden. 

De PURATEX® Intensieve Reinigingsset van Keralux bevat alles voor een grondige reiniging van textiele stoffering. Met de PURATEX® Intensieve Reiniger kan zelfs hardnekkig en ouder vuil goed worden gereinigd en dat omzichtig - geheel zonder bleekmiddel. De fles voor gebruik goed schudden. Draai de sproeikop open naar de positie "sproeien".  De PURATEX® Intensieve Reiniger nooit direct op de stofbekleding sproeien! Bevochtig allereerst de haren van de bijgesloten borstel evenals de reinigingsdoek met gedestilleerd water. Klop de borstel vervolgens goed uit en wring de doek uit. Nu de doek om de borstel wikkelen en de PURATEX® Intensieve Reiniger op de doek sproeien. Het gestoffeerde meubel met draaiende bewegingen van naad tot naad reinigen. Bij sterker vervuilde meubelen het reinigen al naargelang herhalen. Voor de nabehandeling een schone doek met gedestilleerd water bevochtigen en de behandelde plekken van naad tot naad nareinigen.
De PURATEX® Intensieve Reiniger is ook geschikt voor het verwijderen van randen die na het verwijderen van vlekken met een ongeschikte reiniger zijn ontstaan. Let op: Verkleuringen kunnen niet met de PURATEX® Intensieve Reiniger worden verwijderd. Indien vuil reeds met andere reinigingsmiddelen is behandeld, is dit eventueel niet meer te verwijderen.

Na het intensieve reinigen kan u het gestoffeerde meubel eventueel met PURATEX® Impregneermiddel beschermen. Dit middel is ideaal om de vuilwerende eigenschappen van de stof te behouden, evenals de impregnering bij regelmatig halfjaarlijks onderhoud op te frissen. Informeer wel eerst of deze producten geschikt zijn voor gebruik op uw zitmeubel.

Hoe onderhoud ik mijn waterbed?

Op deze link vind u een uitgebreide uitleg over hoe u waterbed te onderhouden.

Totaal vernieuwde showroomAl 5 generaties lang ervaring & know-how